CO2-uitstoot van Google op vijf jaar met 48 procent gestegen

© Getty Images/DN

Techreus Google heeft zijn CO2-uitstoot vorig jaar zien toenemen tot 14,3 miljoen ton, of 48 procent meer dan in 2019. Dat blijkt uit het jaarlijkse milieuverslag van het Amerikaanse internetconcern.

De gestegen uitstoot van broeikasgassen is volgens het bedrijf een gevolg van de toegenomen vraag naar artificiële intelligentie. De datacenters die daarvoor nodig zijn, vragen veel energie. Ook concurrenten Amazon en Microsoft worden met dat probleem geconfronteerd.

Uitdaging

‘Naarmate we AI verder in onze producten integreren, kan uitstootreductie een uitdaging worden. Dat komt door de toenemende energiebehoefte die voortvloeit uit de hogere intensiteit van AI-berekeningen, en de emissies die samenhangen met de verwachte toename van onze investeringen in technische infrastructuur’, zegt het bedrijf in het rapport.

Google engageerde zicht tot een netto nuluitstoot voor al zijn activiteiten tegen 2030. Tegenover het referentiejaar 2019 mikt het bedrijf daarvoor op een halvering van de uitstoot van broeikasgassen. De resterende uitstoot zou dan geneutraliseerd worden via investeringen in oplossingen voor koolstofverwijdering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content