Deel neemt apparaatbeheerplatform Hofy over

© Getty Images
Ronald Meeus
Ronald Meeus Freelance journalist

Het Nederlandse HR- en payrollplatform Deel neemt het Londense Hofy over, dat een platform runt voor het beheren en versturen van computer- en andere apparatuur voor wereldwijd verspreide medewerkers. De aanwinst, waarvoor naar verluidt zo’n 100 miljoen euro is neergeteld, moet nu uitgroeien tot nieuwe dienst Deel IT.

Met zijn HR-platform gericht op een werknemersbestand dat over de hele wereld is verspreid, denkt het Amsterdamse Deel ‘een eenvoudigere, betere infrastructuur voor de toekomst van werk’ in handen te hebben. En dat werkt, want het bedrijf is ondertussen aan zijn derde overname dit jaar toe: voor een bedrag dat volgens TechCrunch de 100 miljoen dollar (92 miljoen euro) overschrijdt neemt het nu Hofy over, een Londens bedrijf dat vanuit één platform IT-diensten en device lifecycle management beheert.

Juiste match

Hofy levert – want daar zat hen natuurlijk de match – IT-apparatuur en een 24/7-ondersteuning voor wereldwijd verspreide teams in 127 landen, en had al klanten als Forbes, Fujitsu, GoDaddy en HelloFresh in portefeuille. ‘De combinatie van Hofy en Deel is perfect voor bedrijven die hun HR-, salarisadministratie- en IT-stacks willen consolideren in één geavanceerd platform’, zegt Hofy-CEO Sami Bouremoum in een persbericht.

Maar later dit jaar moet het overgenomen bedrijf worden herverpakt in een compleet nieuwe dienst, die Deel IT zal heten. Naast de levering en het beheer van apparatuur moet die ook diensten als softwareprovisioning, app-toegangsbeheer en integraties met mobile device management (MDM) en identiteitstools leveren. Het is, dixit Deel-medeoprichter en -CEO Alex Bouaziz, ‘een volgende stap om onze klanten te kunnen helpen bij het bouwen, opschalen en beheren van wereldwijde teams.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content