HP introduceert gamma ‘AI-pc’s’

© HP
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

De opkomst van AI zorgt nu ook voor evoluties bij de pc-makers. Om aan de groeiende vraag naar rekenkracht te voorzien, introduceert HP een reeks krachtige ‘AI-pc’s’.

Het zijn stevige pc’s die HP introduceert, waarop Copilot centraal staat in Windows en op de ‘Z by HP’ mobiele workstations. Met een aandrijving door Intel Core Ultra 5- en 7-processors, of AMD Ryzen PRO-processors van de volgende generatie, uitgerust met speciale NPU’s voor het aanpakken van AI-taken met meer gepersonaliseerde prestaties, zijn ze in staat tot de zwaarste berekeningen.

Met eigen Smart Sense technologie laat HP de toestellen automatisch anticiperen op en zich aanpassen aan het pc-gebruiksgedrag. Dat zou een betere balans tussen prestaties en vermogen moeten garanderen. Functies zoals Poly Studio-audio, Dynamic Voice Leveling, AI Noise Reduction en automatische framing moeten dan weer de gebruikerservaring verbeteren.

AI Creation Center

‘Door AI als persoonlijk hulpmiddel in te zetten, creëren we meer gepersonaliseerde en betekenisvolle werkervaringen, wat leidt tot een revolutionaire verandering in de manier waarop we technologie gebruiken en met elkaar omgaan op de werkvloer’, zegt Alex Cho, president van Personal Systems, HP Inc, in een persbericht.

Dat doet het bedrijf onder andere door de integratie in zijn pc’s van een AI Creation Center waarin een workstation voor AI gecombineerd wordt met workstationoplossingen voor AI-ontwikkeling. Die moeten toestaan om computer- en AI-resources te schalen van een on-premise infrastructuur naar de cloud. Een gespecialiseerd platform dat datateams, tools en comput met elkaar verbindt zou het eenvoudiger maken om private AI-modellen te bouwen en aan te passen. Daarvoor werd samengewerkt met voorgetrainde modellen van Nvidia.

Notebooks en workstations

HP lanceert op deze manier niet alleen een nieuwe reeks Elite en EliteBook Notebookpc’s, maar ook een serie ZBook-workstations. Voortbouwend op zijn reputatie op vlak van security, introduceert het ook de eerste zakelijke pc’s die met een geüpgradede Endpoint Security Controller (ESC)-chip bescherming bieden tegen quantom computer hacks.

De nieuwe toestellen zullen naar verwachting in april beschikbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content