IFA 2024: meer beeldschermen, ook voor je toetsenbord

Het toetsenbord met sneltoetsen-scherm van Mobile Pixels op IFA © PVL
Pieterjan Van Leemputten

Mobile Pixels is het bedrijf dat enkele jaren geleden uitpakte met een scherm dat je aan je laptopscherm kon klikken. Nu komt het met dubbele schermen en een kleine display die als sneltoetsenverzameling kan dienen.

Op de stand van Mobile Pixels wordt onze aandacht getrokken door een vrij basic toetsenbord met een kleine tablet tussenin. Het toetsenbord zelf bestaat uit drie delen: een linker- en rechterkant, met het scherm in het midden. Het toetsenbord kan met of zonder het extra scherm worden gebruikt.

Dat scherm moet vooral dienen als extra bedieningspaneel waar je knoppen op kan zetten. In dat opzicht doet het nog het meest denken aan een vereenvoudigde versie van een streaming deck.

Een demo van het toestel was helaas niet mogelijk. Het enige exemplaar dat Mobile Pixels op IFA toonde, is tijdens het transport stukgegaan. Een commerciële versie moet tegen eind dit jaar te koop zijn voor ongeveer 300 euro. Voorlopig zijn er wel enkel plannen voor een qwerty-variant.

Voor Mobile Pixels is het een uitbreiding van haar bestaand gamma van mobiele schermen. Zo toont het op IFA ook haar Geminos scherm, dat al even te koop is: twee 24 inch schermen bovenop elkaar. De standaardversie hiervan kost 700 euro in Europa, die met aanraakschermen zit op ongeveer 800 euro.

Het bedrijf werkt ook aan een scherm dat het zelf omschrijft als ‘the ultimate boys toy’. Een stevige koffer met daarin een groot scherm met Android. De koffer omvat ook een batterij en luidsprekers, kortom alles om eender waar ter wereld een werkruimte voor videogesprekken te hebben. De koffer heeft ook ruimte voor een controller, zodat er na het werken ook kan gespeeld worden.

Toegegeven, we zijn wat sceptisch over het concept. In de high-end kantoormarkt lijkt dit een concurrent voor de aanraakschermen van Cisco, wie het wil gebruiken om videocalls tijdens een kampeertrip te houden, kan dat even goed met een smartphone of laptop. Op dat vlak lijkt de koffer-met-scherm eerder iets om mee uit te pakken dan om er werkelijk werk mee gedaan te krijgen. Maar op een beurs als IFA trekt het uiteraard wel de aandacht.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content