iPhone-maker Foxconn bouwt grootste superchipfabriek ter wereld

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De Taiwanese elektronicafabrikant Foxconn bouwt naar eigen zeggen de grootste fabriek voor superchips ter wereld. Het bedrijf, dat onder meer de iPhones voor Apple maakt, gaat in die fabriek de nieuwste GB200-superchips produceren voor de Amerikaanse chipleverancier Nvidia die worden gebruikt om servers voor kunstmatige intelligentie (AI) aan te drijven.

Foxconn, ook bekend als Hon Hai Precision Industry, is ‘s werelds grootste elektronicafabrikant en maakt apparaten voor grote technologiebedrijven. Naast het maken van elektronica voor derde partijen wil het bedrijf ook uitbreiden op gebieden variërend van elektrische voertuigen tot halfgeleiders en servers.

‘We bouwen de grootste GB200-productiefaciliteit ter wereld’, zei senior vicepresident Benjamin Ting op de jaarlijkse Hon Hai Tech Day van het bedrijf. Voorzitter Young Liu zei tijdens de opening van het tweedaagse evenement dat Foxconn ‘de eerste zou zijn die deze superchips gaat leveren’. Later zei Liu dat de nieuwe fabriek in Mexico wordt gebouwd.

Foxconn kondigde vorig jaar al aan samen met Nvidia te werken aan de bouw van ‘AI-fabrieken’. Met die fabrieken willen de partijen de productie opvoeren om aan de sterke vraag naar AI-chips te kunnen voldoen. Nvidia is de belangrijkste leverancier van deze chips ter wereld. In tegenstelling tot zijn rivalen Intel, Micron en Texas Instruments, produceert Nvidia niet zijn eigen chips, maar maakt het gebruik van onderaannemers als Foxconn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content