Microsoft stopt met de productie van HoloLens 2

Een uitgeklede versie van de HoloLens 2. © .

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de productie van de HoloLens 2, zijn mixed reality-headset, stopt. Hoewel de bril sinds 2019 op de markt is, zal de ondersteuning ervan nog tot eind 2027 gegarandeerd blijven.

De beslissing komt als een verrassing voor velen in de industrie, vooral gezien de recente lancering van Apple’s Vision Pro. Microsoft benadrukt echter dat het bedrijf blijft investeren in mixed reality-technologie, maar dan op een andere manier. In plaats van hardware te ontwikkelen, zal Microsoft zich richten op softwareoplossingen en samenwerken met andere bedrijven in de sector zo meldt The Register.

De HoloLens 2, die een revolutie beloofde in de manier waarop we werken en leren, heeft nooit echt de massa bereikt. Hoewel de bril technisch indrukwekkend was, hield de hoge prijs en de beperkte toepassingen veel potentiële kopers tegen.

Toekomst van mixed reality

Met het stoppen van de HoloLens 2 lijkt de toekomst van mixed reality onzeker. Hoewel Microsoft blijft investeren in de technologie, is het nog maar de vraag of het bedrijf ooit nog een eigen hardwareproduct zal lanceren. Het lijkt erop dat de focus nu ligt op het ontwikkelen van software-oplossingen die kunnen draaien op bestaande hardware, zoals smartphones en VR-headsets.

Wat betekent dit voor bestaande gebruikers?

Bestaande gebruikers van de HoloLens 2 kunnen hun apparaat nog tot eind 2027 blijven gebruiken. Microsoft garandeert tot die tijd beveiligingsupdates en ondersteuning. Na deze datum zullen gebruikers echter op zichzelf aangewezen zijn.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content