Proximus en Infosys gaan strategisch samenwerken

Proximus datacenter in Evere © BELGA/BELPRESS
Pieterjan Van Leemputten

Het Indiase Infosys sluit een samenwerking met Proximus. Daardoor zullen bepaalde diensten van de internationale afdelingen van het bedrijf samen worden aangeboden.

De twee werken al langer samen, maar die zakelijke vriendschap wordt nu verdergezet in een strategische samenwerking. Proximus spreekt over een gezamenlijke aanpak rond de go-to-market. Concreet zal Infosys de diensten van Route Mobile en Telesign aanbieden wanneer het deelneemt aan RFP’s (offerteaanvragen).

Proximus werkt ook al sinds 2000 samen met het eveneens Indiase TCS. Die samenwerking staat hier los van en blijft ook lopen.

Concreet gaat het om het Communications Platform as a Service (CPaaS) van Route Mobile, waar Proximus sinds 2023 een meerderheidsbelang in heeft. En om de DI-oplossing (Digital Identity) van Proximus-dochter Telesign. Die zullen worden gecombineerd met digitale diensten van Infosys.

Samen mikken ze voor de samenwerking op omnichannel klantenbetrokkenheid en AI-gestuurde digitale assisteten voor hun klanten, samen met oplossingen rond fraudebescherming.

‘Dit partnerschap met Infosys zal het voor ondernemingen gemakkelijker maken om onze digitale identiteitsportfolio te integreren in hun systemen voor fraudepreventie en klantenbetrokkenheid om hun eindgebruikers het hoogste niveau van vertrouwen te bieden.’ Aldus Christophe Van de Weyer, ceo van Telesign.

Update 16.30 uur:
Het artikel is aangevuld met enkele verduidelijkingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content