Proximus en Microsoft sluiten deal rond digitale communicatie en cloud

© Beeld gegenereerd met behulp van Adobe Firefly.
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Telecombedrijf Proximus heeft met Microsoft een strategisch partnerschap voor vijf jaar gesloten rond digitale communicatie en clouddiensten. Door de samenwerking kunnen de ondernemingen onder meer hun aanbod voor zakelijke en residentiële klanten versnellen in België en elders, klinkt het.

Microsoft zal onder meer producten gaan gebruiken van de internationale Proximus-filialen BICS, Telesign en Route Mobile. Die zijn actief rond respectievelijk connectiviteit, beveiliging en communicatiediensten. Anderzijds zal Proximus gebruik gaan maken van Azure Cloud, het cloudplatform van Microsoft, en bijbehorende technologie rond artificiële intelligentie en data. De belangrijkste cloudplatformen van Proximus zullen gemigreerd worden naar Azure-diensten.

CPaaS en DI

Het partnerschap zet daarnaast in op Communication Platform as a Service (CPaaS) en samenwerking op het gebied van digitale identiteit (DI). ‘De expertise inzake CPaaS en DI waarover de Proximus Groep via Telesign en Route Mobile beschikt, ondersteund door de wereldwijde netwerken en dekking van BICS, zal de innovatie inzake klantencommunicatie en beveiligingsdiensten kracht bijzetten’, stelt Proximus.

Verder wil Microsoft door de samenwerking zijn go-to-marketstrategie optimaliseren, waardoor Proximus op zijn beurt zijn rol als reseller voor de producten en diensten van Microsoft in België kan verbeteren. De twee partners werken overigens al samen om enkele soevereine cloudoplossingen op de markt te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content