CA Technologies koopt Layer 7, Nolio

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Op CA World 2013,Las Vegas, lopen cloud, big data, mobile en DevOps als rode draden door de presentaties, maar even goed samenwerkingen, met SAP, en overnames, van Layer 7 en Nolio.

Bedrijven moeten werk maken van sneller en beter toepassingen ontwikkelen, baat halen uit grote data sets door analytics en beter de kansen van de mobiele wereld benutten. Dat was de boodschap van CA Technologies’ nagelnieuwe ceo, Mike Gregoire, tijdens zijn keynote op CA World 2013. En de beheer- en analyse tools die CA Technologies biedt, moeten de ict-afdeling in staat stellen “de bedrijven toegevoegde waarde te bezorgen door de innovatie, snelheid, inzicht en security te bieden die bedrijven nodig hebben om een concurentieel voordeel te hebben.”

Voor CA Technologies zelf betekent dat onder meer zelf ook intern sneller producten te ontwikkelen en uit te brengen, en voor dat laatste zal in toenemende mate een beroep worden gedaan op Saas. Dat zal ook het middel zijn om klanten weg te halen van de vaak nog erg oude versies van producten.

Layer 7

CA Technologies gaat daarbij wel geen samenwerkingsverbanden en overnames uit de weg. Zo gaat CA Technologies een beroep doen op SAP’s Afaria in zijn Mobile Device Management (MDM) product, voor een kijk op het gedrag van mobiele toepassingen. Met de overname van Layer 7 haalt CA Technologies tevens een bedrijf met API-expertise binnen, zodat derden makkelijker hun mohiele toepassingen kunnen integreren met CA’s beheersysteem van mobiele toestellen. Een sterke focus in het MDM wordt gelegd op het makkelijk inwinnen van informatie over het reilen en zeilen in mobiele infrastructuren en die informatie overzichtelijk beschikbaar maken voor de beheerders.

DevOps en Nolio

Sneller toepassingen van betere kwaliteit ontwikkelen, beoogt CA Technologies door een betere samenwerking tussen ontwikkelaars en de operationele omgeving in bedrijven – DevOps. Dat is geen product dat je kan kopen, heet het, maar waarvoor je van tools gebruik kan maken om de bedrijfscultuur en -processen inzake ontwikkeling en testen te veranderen. Met het oog hierop werd Nolio overgenomen, een bedrijf dat voorziet in continue applicatie ‘delivery services’. Op die wijze zal CA Technologies de nodige tools kunnen leveren om toepassinegn in een continu proces te ontwikkelen, naar productie over te zetten en vervolgens te monitoren zodat de resultaten over de reële werking ervan snel in de ontwikkelingsiteraties kunnen worden ingevoerd. Ook biedt CA Technologies tools om testen in levensechte virtuele omgevingen op te zetten (onder meer met een nieuwe versie van LISA, CA’s ‘service virtualization product).

Naast de klassieke mainfame beheerproducten onderstreept CA Technologies dat het met de nieuwe producten zijn lange ervaring inzake systeem- en toepassingsbeheer, kan mappen op de nieuwe noden, met meer dan ooit voordien – zo stellen partners – oor voor input vanuit de gebruikers- en partner gemeenschappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content