Centric blijft groeien

Centric kan met z’n financiële resultaten eindelijk nog eens positief in het nieuws komen, na de aanhoudende heisa met de vakbonden.

Centric kan met z’n financiële resultaten eindelijk nog eens positief in het nieuws komen, na de aanhoudende heisa met de vakbonden.

Het Nederlandse it-dienstenbedrijf Centric heeft in de eerste helft van 2007 een omzet geboekt van 374,8 miljoen euro, een stijging van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006. En ook de winst groeide met 28 procent tot 18,6 miljoen euro.

“Naast de autonome groei op alle aandachtsgebieden van de organisatie, droeg ook het actieve acquisitiebeleid op de gebieden ict en ingenieurs- en adviesdiensten sterk bij aan de groei van de omzet en het resultaat,” klinkt de verklaring bij Centric. De cijfers zijn degelijk, hoewel de omzet- en winstgroei [eind 2006] respectievelijk maar liefst 80 en 70 procent bedroeg. In dat opzicht heeft het bedrijf nog wat in te halen.

Ondanks de goede resultaten kwam Centric de voorbije maanden vaak negatief in het nieuws door gekissebis met de vakbonden. Zowel bij de [interne mensen] als bij werknemers van overgenomen bedrijven ([Apem] in België, HRM & Payroll van LogicaCMG) heerst bezorgdheid over de handelswijze van de directie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content