Centric landt in Frankrijk

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Nederlandse ict-dienstenbedrijf Centric is via z’n Belgische poot in Frankrijk beland.

Het Nederlandse ict-dienstenbedrijf Centric is via z’n Belgische poot in Frankrijk beland.

Centric heeft een Frans filiaal uit de grond gestampt, in de buurt van Orléans. Dat gebeurde vanuit de Belgische vestiging, die sinds een jaar onder leiding staat van Luc Lammens (ex-Transics en in 2006-2007 nog ceo van Punch Telematix). Vooral taaloverwegingen spelen hier mee. Bovendien kan Lammens zelf een breed netwerk voorleggen in Frankrijk, dankzij zijn Transics-verleden.

“We hadden van oudsher al enkele Franse klanten”, zegt Lammens. “Die kunnen we nu lokaal ondersteunen, wat ons daar een vliegende start geeft. Er zijn ook klanten (vb. Delitraiteur, nvdr) die verwachten dat we met hen ‘meegaan’ naar Frankrijk, om daar hun softwareapplicaties te gaan onderhouden.”

“Frankrijk was een blinde vlek voor ons. Doel is om van Frankrijk een van onze thuismarkten te maken, zoals dat vandaag met Nederland en België het geval is. Daarom hopen we dat we binnenkort enkele nieuwe projecten kunnen scoren om zo ons bedrijf stelselmatig, organisch te laten groeien.” Maar, zo klinkt het nog, “als er opportuniteiten op ons pad komen, zullen we niet aarzelen om daarin wat sneller te gaan.”

Vandaag werken er nog maar 2 mensen in het Franse filiaal, maar Centric is er volop aan het rekruteren. Luc Lammens heeft de leiding van het filiaal zelf in handen, maar, zo zegt hij, “vanaf het moment dat dat een bepaalde ‘kritische massa’ bereikt, is het de bedoeling dat er lokale aansturing komt.”

Centric België, dat de voorbije 10 jaar gevormd is door de overnames van ict-dienstenleveranciers als KSI International, Infosoft, Locus, Sychron, Gecotec, Apem en Orqua, draaide in 2010 een omzet van zo’n 60 miljoen euro met zo’n 700 mensen. Lammens heeft het voorbije jaar volop werk gemaakt van de integratie van al die entiteiten. Meer over die hele integratieoefening lees je binnenkort in Data News.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content