Cherokee Europe wordt Mitra Energy & Infrastructure

De directie van het Waverse elektronicabedrijf Cherokee Europe heeft de Europese activiteiten overgenomen. Het bedrijf heet voortaan Mitra Energy & Infrastructure.

De directie van het Waverse elektronicabedrijf Cherokee Europe heeft de Europese activiteiten overgenomen. Het bedrijf heet voortaan Mitra Energy & Infrastructure.

Mitra Energy & Infrastructure, het voormalige Cherokee Europe, maakte tot hiertoe deel uit van het Amerikaanse Cherokee International. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt op maat gemaakte energieomvormers, het beheer op afstand van energiesystemen en maatwerk van energieoplossingen met hoog rendement. Onder meer in de telecomsector heeft de firma belangrijke klanten.

De strategische visie van de Amerikaanse holdingmaatschappij en de Europese tak van Cherokee waren al een tijdlang niet meer gelijklopend. Daarom besloot het Europese management tot een management buy-out over te gaan. “Het management maakt zich sterk dat het door deze overname niet alleen de rendabiliteit en de continuïteit van het bedrijf kan veilig stellen, maar ook de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve producten zal kunnen realiseren”, aldus het persbericht.

Ceo Eric Brouwers van Mitra Energy & Infrastructure benadrukt in de mededeling dat, ondanks de interne verschuivingen, de klanten en partners dezelfde dienstverlening zullen blijven krijgen.

Mitra Energy & Infrastructure telt 235 medewerkers. De hoofdzetel bevindt zich in Waver. Het bedrijf heeft buiten de Benelux nog filialen in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content