‘Chinese hackers aan de haal met geheime informatie van Amerikaanse Defensie’

. © .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het Amerikaans ministerie van Defensie beweert in een rapport te zijn gehackt vanuit China. De hackers zouden beslag hebben gelegd op vertrouwelijke informatie over Amerikaanse wapensystemen.

Chinese hackers hebben vertrouwelijke informatie van het Amerikaans ministerie van Defensie gestolen, zo beweert een wetenschappelijke adviesraad van Defensie in een rapport. Het gaat om informatie over Amerikaanse Patriotraketten en F35-straaljagers, bedoeld om de eigen wapensystemen beter op punt te stellen.

Er wordt niet toegelicht in welke systemen men precies heeft ingebroken, en ook niet of de Chinese overheid achter de cyberaanval schuilt.

De VS en China beschuldigen mekaar wel vaker van cyberaanvallen en cyberspionage. In een rapport dat eerder dit jaar gepubliceerd werd door de Amerikaanse securityspecialist Mandiant, werd beweerd dat een eenheid van het Chinese leger jarenlang meer dan 100 Amerikaanse bedrijven bespioneerde. Het persagentschap van de Chinese overheid beweerde dan weer dat China zelf te lijden heeft gehad onder aanvallen – er was sprake van ruim een miljoen gehackte systemen -, vaak afkomstig van IP-adressen in de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content