Cio Daniel Lebeau van GSK nu ook vicevoorzitter Core Business Services

© Daniel Lebeau
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De Belg Daniel Lebeau was al CIO van de groep GSK en is nu ook benoemd tot senior vicevoorzitter Core Business Services (CBS). Hij staat in voor de financiële dienstverlening, de inkoop en het vastgoed. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor zowat 5.000 medewerkers.

Toen Daniel Lebeau in 2000 bij GSK Vaccines aan de slag ging als directeur en later als vicevoorzitter Information and Management Systems, werd hij verantwoordelijk voor de implementatie van de ERP en de vereenvoudiging van de IT-systemen.

Het was zijn overtuiging dat het bedrijf intern over de nodige vaardigheden moest beschikken om de strijd met ERP te winnen (hij voerde SAP in voor het financiële luik, human resources, de inkoop en de productie en richtte een SAP Competency Center op). Het aantal computersystemen zou hierdoor dalen van 4.000 naar 2.000. Een plan dat hij tussen 1991 en 2000 al eens had doorgevoerd bij Kraft Foods.

In april 2012 werd Daniel Lebeau bevorderd tot group CIO van GSK, en sindsdien had hij in plaats van 100 maar liefst 3.000 IT-medewerkers over de hele wereld in zijn team. Zijn strategie richtte zich zoals steeds op vereenvoudiging en toegevoegde waarde, gecombineerd met een kostendaling.

Op 1 augustus wordt deze jonge Belgische vijftiger senior vicevoorzitter Core Business Services en CIO, en zal hij rapporteren aan Simon Dingemans en tegelijk lid zijn van het CFO Leadership Team.

Zijn taak bestaat uit het ontwerpen en implementeren (door middel van dialoog en samenwerking met de stakeholders uit de business) van de CBS-strategie door voort te bouwen op de troeven van ERP. Hij zal de kosteneffectiviteit van de diensten verder verbeteren, instaan voor de planning van de aankopen en de algemene aanwezigheid van de groep optimaliseren.

“Dit is een nieuwe stap in mijn carrière”, aldus Lebeau, die momenteel 5.000 medewerkers onder zijn vleugels heeft. De man is van plan om de strategie voort te zetten die hij al sinds het begin van zijn carrière doorvoert, en die draait rond hergebruik en vereenvoudiging.

“Ik stapel al 40 jaar ervaring op en maak daar handig gebruik van bij elk nieuw project. Mijn ambitie is om altijd beter en sneller te werken.”

In 2010 werd Daniel Lebeau door Data News verkozen tot CIO of the Year en in 2012 tot European CIO of the Year van Insead/CIOnet. Na de zomer brengen we een exclusief interview van de nieuwe SVP CBS en CIO van GSK in één van onze printnummers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content