Cipal ontwikkelt lokale ondernemersdatabank
De Vlaamse it-dienstenorganisatie Cipal wil met het EFRO-project Iris de Antwerpse gemeentebesturen en ondernemers digitaal dichter bij elkaar brengen.
De Vlaamse it-dienstenorganisatie Cipal wil met het EFRO-project Iris de Antwerpse gemeentebesturen en ondernemers digitaal dichter bij elkaar brengen.
Het Iris-project vloeit voort uit de behoefte aan een lokaal werkinstrument om volledige, correcte en actuele bedrijvendata in te zamelen, te beheren en te gebruiken. “De VKBO (Verrijkte Kruispuntbank voor Ondernemingen) is een belangrijke basis voor iedere databank met ondernemingsgegevens”, stelt Cipal in een persmededeling, “maar naast de authentieke gegevens uit de VKBO, die niet aangepast kunnen worden door de steden en gemeenten, hebben lokale overheden vaak de behoefte om extra informatie over de ondernemers bij te houden.”
Cipal wil binnen Iris daarom de bedrijfsgegevens uit de VKBO combineren met aanvullingen van de gemeenten en de ondernemer zelf. Het project behelst voorlopig enkel de provincie Antwerpen. Ook ontwikkelt Cipal een toepassing om de gegevens in die databank ook bruikbaar te maken voor de gemeentelijke ambtenaren. Cipal zelf spreekt van Iris als ” het digitale raakvlak tussen de ondernemer en de gemeentebesturen”.
Iris is een project dat gesubsidieerd is door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de Vlaamse regering. Van EFRO krijgt Cipal 562.240 euro, van de Vlaamse overheid 632.520 cofinanciering. Zelf investeert Cipal 210.840 euro in het project.
In het najaar van 2011 plant Cipal een eerste testversie van Iris waarin de gewenste functionaliteiten getest kunnen worden, zodat in 2012 de implementatie kan starten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier