Cisco Belux groeit fors door video
De opmars van digitale video legt Cisco geen windeieren. Met name de Belgische afdeling vaart er wel bij.
De opmars van digitale video legt Cisco geen windeieren. Met name de Belgische afdeling vaart er wel bij.
Wereldwijd gaat Cisco nog steeds uit van een groei tussen 12 en 17 procent – al maakte ceo John Chambers onlangs nog duidelijk dat hij voor de komende kwartalen rekening houdt met een tijdelijk dipje. Pol Vanbiervliet, general manager van Cisco Belux, wou geen specifieke Belgische cijfers kwijt maar liet wel optekenen dat zijn filiaal iets hogere groeicijfers dan het Europese gemiddelde van 13 procent neerzet.
Wanneer de prestaties van het Kortrijkse Scientific-Atlanta erbij geteld worden, is er zelfs sprake van “een forse groei” – meteen de reden waarom de persconferentie plaats vond in de kantoren van wat Cisco nu het ‘European Video Center of Excellence’ noemt. Scientific-Atlanta werd in 2006 overgenomen door Cisco en wordt nu helemaal geïntegreerd in de groep. Het Amerikaanse Scientific-Atlanta kocht de vestiging die in 2001 nog BarcoNet heette: een toenmalige spin-off van Barco.
In de Kortrijkse Cisco-vestiging wordt voornamelijk gewerkt rond het optimaal (her)coderen van video: technologie die onder meer in set top boxen voor digitale televisie gebruikt wordt. Ook onderzoek en ontwikkeling rond software voor die boxen gebeurt deels in Kortrijk. Pol Vanbiervliet maakte tijdens de persconferentie duidelijk dat de Westvlaamse vestiging voor een groot stuk verantwoordelijk is voor de groei van Cisco Belux. “Ik schat dat video in totaal goed zal zijn voor 15 à 20 procent van onze totale lokale omzet. We hebben recent enkele grote Europese contracten met service providers binnengesleept”, zei Vanbiervliet nog zonder in detail te willen treden.
Mogelijk is Belgacom er eentje van: tijdens een demosessie kon je in ieder geval niet naast de set top box van Belgacom TV kijken. Overigens wil Cisco uiteindelijk zowel Belgacom, Telenet als de Waalse tegenhanger Voo over de streep krijgen. “Bij alle drie willen we toonaangevend zijn”, klonk het nog uit de mond van Vanbiervliet die ook vol lof was over de groei in data centers en unified communications.
Belgische klanten voor data centers zijn onder meer Dexia met hun volledig rekencentrum , Eurocontrol en Fedict. Binnen unified communications is Belgacom een nieuwe klant. Het interne telefoonnetwerk met 18.000 aansluitingen wordt er vervangen door een geïntegreerd communicatieplatform voor voice, data en video. Ook integratie met de Microsoft-desktop, smartphones en dual-mode telefoons is voorzien. Belgacom zal overigens wel zelf instaan voor de installatie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier