Cisco investeert 10 miljoen in opleiding cybersecurity-experts
Cisco steekt tien miljoen dollar in de opleiding van informatici die zich willen omscholen tot beveiligingsexpert. Het programma start in augustus 2016 en loopt twee jaar.
Uit Cisco’s eigen, jaarlijkse beveiligingsonderzoek ASR blijkt dat er tegen 2019 wereldwijd een tekort zal zijn van ruim twee miljoen cybersecurityspecialisten. Om die reden roept het bedrijf het Global Cybersecurity Scholarship-programma in het leven en werkt Cisco ook zijn certificaties met betrekking tot netwerkbeveiliging bij.
“Bedrijven zijn omwille van de cyberonveiligheid nog terughoudend voor digitalisering, dat staat hun innovatie in de weg”, zegt security lead bij Cisco Belux Linda van de Weerd. “Met dit programma helpen we generalisten om zich op te werken tot cybersecurityexperts met kennis van de huidige bedreigingen en expertise in netwerkbeveiligingstechnologieën. Bedrijven kunnen hen meteen inschakelen en sneller werk maken van hun digitale transformatie.”
Cisco en zijn ‘learning partners’ voorzien opleiding, coaching en certificatie. Laureaten van het Global Cybersecurity Scholarship-programma krijgen de kwalificatie van operationeel beveiligingsanalist (security operations center analyst) zoals bepaald door enkele vakverenigingen. Cisco wil in eerste instantie vooral schoolverlaters, veteranen en vrouwen inschakelen in zijn programma.
Certificatie updaten
Parallel introduceert Cisco met de Cyber Ops Certification ook een nieuwe certificatie voor netwerkspecialisten. Het is een certificatie voor beveiligingsanalisten die it-systemen monitoren en aanvallen moeten detecteren.
De nieuwe certificatie leert hen om de aanvallen in te dijken en te remediëren. De huidige CCNA Security certificatie (Cisco Certified Network Associate of Cisco’s basiscertificatie) focust veeleer op het vermijden van aanvallen en het algemene beheer van netwerkbeveiliging.
Cisco vernieuwt ook zijn CCIE Security certificatie (Cisco Certified Internetwork Expert, Cisco’s expertcertificatie). Het diploma omvat nu ook de – volgens Cisco – nieuwste technologieën en cyberdreigingen.
Voor de certificatie zijn vaardigheden nodig inzake malwarebescherming, intrusiepreventie, virtualisatie, automatisering en informatie-uitwisseling. Kandidaten moeten ook aantonen dat ze kunnen werken met nieuwe technologieën voor netwerkautomatisering, cloud en het internet of things.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier