Cisco koopt Cognitive Security

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het netwerkbedrijf Cisco heeft op de Cisco Live conferentie aangekondigd dat het Cognitve Security overneemt.

Het netwerkbedrijf Cisco heeft op de Cisco Live conferentie aangekondigd dat het Cognitve Security overneemt.

Cisco gaat het Praagse securitybedrijf Cognitive Security overnemen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het detecteren van geavanceerde bedreigingen en cyberaanvallen. “De overname kadert in een breder aanbod rond intelligente cloud analytics dat we momenteel aan het bouwen zijn”, verduidelijkt Christopher Young, senior vice president van de Cisco Security & Government Group. Cognitive Security moet Cisco toelaten om meer data real-time te correleren en te zoeken naar patronen die kunnen wijzen op een geavanceerde cyberaanval. Het Cognitive-team zal ondergebracht worden in de Security Technology Group van Christopher Young.

“We zien de laatste tijd veel meer gecoördineerde aanvallen waarbij een endpoint aangevallen worden en tegelijkertijd ook bepaalde applicaties. Dat wil zeggen dat we meer met intelligentie moeten doen om die aanvallen te kunnen detecteren en onderscheppen”, zegt Young. “Sandboxing en het instellen van een netwerkperimeter volstaat hiervoor niet meer”, voegde hij daar nog aan toe.

Overigens viel er op dag twee van Cisco Live nog wat meer securitynieuws te rapen. De ‘Identity Services Engine’ (ISE) – dat is het platform dat instaat voor het vaststellen van de identiteit en cotnext van de gebruiker – krijgt een update naar versie 1.2. Die biedt onder meer naadloze integratie met mdm-oplossingen (‘mobile device management’) van partners als Airwatch, MobileIron, Citrix en SAP.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content