Cisco koopt CoreOptics

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Netwerkreus Cisco heeft CoreOptics overgenomen voor zo’n 100 miljoen dollar.

Netwerkreus Cisco heeft CoreOptics overgenomen voor zo’n 100 miljoen dollar.

CoreOptics, met hoofdkantoor in Silicon Valley maar met ook belangrijke vestigingen in Duitsland, ontwikkelt en bouwt geavanceerde optische netwerksubsystemen (transponders) die het mogelijk maken om de capaciteit van netwerken en het bereik van optische links beduidend te vergroten. Het bedrijf werd in 2001 opgericht en wist sindsdien meer dan 90 miljoen dollar aan kapitaal op te halen, onder meer bij de Vlaamse investeringsmaatschappijen Gimv en Quest for Growth. Gimv spreekt alvast van een “positieve impact van 9 miljoen euro”.

Voor Cisco is het een manier om zich te blijven verzekeren van technologie voor netwerken van de volgende generatie (100 Gbps en meer). Ook breidt het Amerikaanse bedrijf zijn aanwezigheid uit wat betreft optische technologie in Europa, naast de vestiging in het Italiaanse Monza.

De overname is goed voor 99 miljoen dollar in contanten. Een deel van de overnamesom wordt ook voorzien om het personeel bij het bedrijf te houden. Bij CoreOptics werken 116 mensen. Het bedrijf wordt onderdeel van de Cisco Service Provider Technology Group. Cisco verwacht de overname af te ronden in de tweede helft van dit jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content