Cisco koopt Pure Networks

Samen met Linksys moet Pure de consumentenmarkt gaan bedienen. Pure levert een complete thuisnetwerkoplossing.

Samen met Linksys moet Pure de consumentenmarkt gaan bedienen. Pure levert een complete thuisnetwerkoplossing.

Cisco neemt Pure Networks over. Het bedrijf haalt daarmee een complete thuisnetwerkoplossing binnen. De nieuwe aanwinst vormt een belangrijke aanvulling op het werk dat Linksys al verricht op dat gebied. De acquisitie, die Cisco 120 miljoen dollar gaat kosten, vormt een speerpunt voor zijn consumentenstrategie.

Het is nu nog lastig voor consumenten om al hun elektronische apparatuur op de pc en onderling aan te sluiten. Dat is wel nodig om optimaal gebruik te maken van onderlinge mogelijkheden en connectiviteitsdiensten. Een echt thuisnetwerk, dat gemakkelijk is op te zetten en te beheren, kan daar verandering in brengen. Voor it-dienstverleners ligt hier een kans: implementatie en beheer van thuisnetwerken is een nog grotendeels ontontgonnen marktgebied. Meer ervaren thuisgebruikers willen dat zelf snel en eenvoudig kunnen doen en daar spelen steeds meer fabrikanten op in.

Pure Networks is al Cisco-partner. Het levert software en tools waarmee Linksys Easy Link Advisor (LELA) wordt gemaakt, ook een thuisnetwerkoplossing. Cisco wil het bestaande LELA-platform verder ontwikkelen met Pure’s technologie. De acquisitie én bestaande technologie vormen de basis voor nieuwe multimedia-applicaties, gereedschappen en mogelijkheden.

Cisco zal ongeveer 120 miljoen dollar betalen voor alle aandelen van Pure. Afhangend van een aantal zaken die nog geregeld moeten worden en afgesproken verwacht Cisco de transactie in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2009 af te ronden. Medewerkers van Pure Networks mogen in Seattle, VS blijven. Ze worden ondergebracht bij Linksys. Mike Pocock, Linksys senior vice president and general manager, krijgt de leiding over de nieuwe tak.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content