CitizenLab haalt 500.000 euro op

© CitizenLab
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

CitizenLab, de start-up die een burgerparticipatieplatform uitbouwt, heeft een half miljoen euro opgehaald om haar groei in de overheidsmarkt te versnellen. Daarnaast valt het bedrijf in de prijzen op Smart City Expo.

CitizenLab maakt participatiesoftware die burgers de kans biedt om deel te nemen aan het bestuur van hun stad. De start-up haalde 500.000 euro Belgisch kapitaal op in een kapitaalronde geleid door Jan Verbeken, Bernard De Cannière en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Daarnaast kan CitizenLab ook rekenen op de steun van incubatoren Imec en Start it @kbc. “De overheidsmarkt biedt een gigantische opportuniteit voor digitalisering”, zegt Jan Verbeke daarover, “CitizenLab speelt slim in op de groeiende nood voor meer burgerinspraak.”

Met de financiële injectie wil het team van CitizenLab hun product sneller ontwikkelen, onder meer met betere personalisering voor burgers, en meer data-inzichten voor gemeentebesturen. Het bedrijfje is daarvoor actief op zoek naar ontwikkelaars en marketeers.

Smart City Expo

Op de Smart City Expo in Barcelona werd het bedrijf bovendien verkozen tot één van de vijf beste start-ups op de conferentie. Smart City Expo draait helemaal rond slimme steden, en is in dat vakgebied ’s werelds grootste conferentie. Barcelona verwelkomde er 15.000 bezoekers, waaronder vertegenwoordigers van 600 steden.

CitizenLab werd door de jury geselecteerd uit meer dan 100 andere start-ups uit 27 verschillende landen omwille van het grote potentieel dat de start-up heeft op het gebied van digitale burgerinspraak.

Europese ambities

Met een half miljoen euro vers kapitaal, en internationale erkening op zak, kijkt CitizenLab ook zelf naar het buitenland. Via Frankrijk en Nederland, waar de start-up met de gemeente Schiedam al een eerste samenwerking aanging, wil CitizenLab marktleider worden in Noord-Europa binnen de markt voor participatiesoftware.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content