Citymesh haalt 1 miljoen euro op

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Draadloze communicatiespecialist Citymesh heeft opnieuw zijn kapitaal verhoogd.

Draadloze communicatiespecialist Citymesh heeft opnieuw zijn kapitaal verhoogd.

570.000 euro komt van de investeringsmaatschappij PMV die Citymesh op die manier wil laten groeien en verder op de internationale kaart wil zetten. Het resterende deel komt van Michel Akkermans, de ceo van softwarebedrijf Clear2Pay, die al eerder investeerde in Citymesh. Kristy Gevers van PMV treedt toe tot de raad van bestuur.

Citymesh produceert, installeert en beheert draadloze netwerktechnologie voor onder meer steden en gemeenten, boorplatformen en specialie evenementen. Met de bijkomende financiële middelen wil Citymesh in België zijn afdeling ‘Operator’ verder laten groeien. Het wil ook nieuwe toepassingen commercialiseren die van zijn draadloze netwerken gebruikmaken. Het bedrijf denkt daarbij aan parkeerbeheer, lokalisatie van politiepatrouilles of verloren gelopen kinderen, het afspelen van kerstmuziek in steden, …

Het bedrijf wil zijn actieradius ook vergroten in de internationale dienstverlening voor olie- en gasontginning. Die is ondergebracht in de Amerikaanse dochteronderneming Rigmesh. Die is nu actief in de Golf van Mexico (onder meer voor BP) en wil uitbreiden naar de Noordzee, het Midden-Oosten en West-Afrika. Daarnaast wil Rigmesh een operator worden die op boorplatformen apparatuur voor draadloze communicatie zal installeren. Klanten kunnen dan voor specifieke projecten of bepaalde termijnen een draadloos netwerk van Rigmesh afhuren.

Citymesh verwacht zijn huidige boekjaar, dat eindigt op 31 december, af te ronden met 75 procent meer omzet dan vorig boekjaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content