Cloud, vooral om de flexibiliteit

© Belga
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Flexibiliteit is veel meer dan kostenbesparingen de hoofdreden om naar de cloud te gaan, aldus een studie van Brocade bij Europese bedrijven.

Flexibiliteit is veel meer dan kostenbesparingen de hoofdreden om naar de cloud te gaan, aldus een studie van Brocade bij Europese bedrijven.

Begin dit jaar bevroeg switchspecialist Brocade 450 Europese CIO’s naar hun activiteiten inzake ‘cloud computing’. Hieruit bleek dat 48% van de organisaties al vormen van cloud computing architectuur aanwendden, terwijl 31 procent plannen hadden om in de komende 12 maanden de stap naar de cloud te zetten. Van de bedrijven die nu al aan cloud deden, voorzien 85% een uitbreiding van hun migratie.

Wat de redenen om naar de cloud te trekken betreft, verwijst meer dan de helft van de respondenten naar de geboden ‘agility’. De vermindering van operationele en investeringskosten zijn van ondergeschikt belang, aldus 16% en 14% van de respondenten.

De studie merkt voorts op dat 94% van de organisaties in de cloud tevreden zijn met de resultaten, terwijl slechts 12% van de respondenten stellen nooit naar een cloud omgeving te zullen overstappen.

De drie topapplicaties die vandaag naar de cloud worden gebracht zijn e-mail (41%), back-ups en disaster recovery (35%) en de opslag van data (34%).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content