Coffee Copter: een drone die rondvliegt met koffie

© A Lab
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

A Lab, een bedrijfscentrum voor innovatie uit Amsterdam, heeft de ‘Coffee Copter’ voorgesteld: een drone die op bestelling met koffie rondvliegt.

De ‘Coffee Copter’ is een quadcopter die geprogrammeerd kan worden om al vliegend koffie te serveren aan klanten die een kopje besteld hebben via een bijbehorende app.

De werking: een klant geeft zijn bestelling door via een app. Die toepassing stuurt een signaal uit naar de koffiebar, waar de koffie bereid wordt. Het kopje wordt daarna bevestigd aan een zakje en wordt vervolgens afgeleverd op de etage waar de klant zich bevindt.

De quadcopter beschikt over een stabilisator om de koffie zo recht mogelijk te houden tijdens de vlucht en maakt gebruik van objectherkenning en bewegingsdetectie om mensen en objecten te ontwijken. Middels een 3D-algoritme weet de drone welke route hij moet afleggen.

Eens aangekomen op zijn bestemming, landt de Coffee Copter op een special daarvoor ontwikkelde pilaar en geeft hij een signaaltje om de consument te laten weten dat de koffie klaar staat.

Binnenin het A Lab in Amsterdam, dat verschillende verdiepingen telt, heeft de Coffee Copter al een eerste testritje afgelegd. Op dit moment is de drone in doorontwikkeling voor de commerciële markt en zijn de ontwikkelaars op zoek naar investeerders om de drone in productie te kunnen nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content