Colruyt stunt met goedkope Huawei-smartphone

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vanaf eind april verkoopt Colruyt een Android-smartphone van Huawei voor 79 euro, inclusief 10 euro belkrediet.

Colruyt speelt mee in op de trend naar goedkopere smartphones en pakt volgende week uit met een stunt. Voor 79 euro kan je er een Android-smartphone kopen van Huawei inclusief een belkrediet bij Colruyt Mobile ter waarde van 10 euro.

Het gaat om de Ascend Y200: een instapmodel van Huawei. Voor dit geld kan je uiteraard niet de meest potige hardware verwachten. Het gaat om een 3G-toestel (hsdpa-compatibel) met een Qualcomm-processor van 800 MHz en een ingebouwde camera van 3,2 megapixel. Het scherm blijft met 3,5″ en een resolutie van 320 x 480 pixels ook aan de bescheiden kant.

De Ascend Y200 draait onder de oudere Android 2.3-versie, maar heeft wel een gps aan boord. Wat het geheugen betreft, moet je het doen met 512 megabyte, al is die opslagcapaciteit wel op te krikken tot 32 GB via een optioneel micro sd-kaartje.

De batterij heeft volgens de website van Huawei Device een capaciteit van 1400 mAh, wat overeenkomt met een maximale gesprekstijd van 4 uur (over 3G) en een standby-tijd tot 220 uur.

In de folder van 10 april zal overigens een ander toestel vermeld staan. De Ascend G7500 kampt echter met een productievertraging. Daarom opteerden Huawei en Colruyt er alsnog voor om een ander – naar eigen zeggen krachtiger – model in de winkelrekken te leggen tegen dezelfde prijsvoorwaarden, opdat consumenten niet hoeven te wachten op de levering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content