Colt koopt cloudspecialist ThinkGrid

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De pan-europese telecomoperator Colt neemt de cloudspecialist ThinkGrid over. Met de overname wil Colt zijn cloud-aanbod voor KMO’s verder versterken. Over de overnameprijs wordt niet gecommuniceerd.

De pan-europese telecomoperator Colt neemt de cloudspecialist ThinkGrid over. Met de overname wil Colt zijn cloud-aanbod voor KMO’s verder versterken. Over de overnameprijs wordt niet gecommuniceerd. ThinkGrid stelt channelpartners in staat om zelf een cloudprovider te worden. Het doet dat door een uitgebreid aanbod van cloud-gebaseerde diensten met een kant-en-klaar beheerplatform aan te bieden. De overname van ThinkGrid moet de cloud-portfolio van Colt voor het indirecte kanaal nog versterken, en verschaft Colt de toegang tot ongeveer 300 nieuwe resellers en partners in Europa.

“De KMO-markt voor managed services gaat met 15 procent per jaar groeien”, zegt executive vp van Colt François Eloy. “Ons bedrijf is uitstekend geplaatst om deze markt aan te boren via onze indirecte kanalen. De verwerving van ThinkGrid versterkt onze positie bovendien dankzij complementaire, cloud-gebaseerde diensten die worden gehost in de datacenters van Colt. We krijgen tevens een beheerplatform ter onzer beschikking dat reseller-georiënteerd is, én een portal waarmee onze time-to-market wordt verkort en waarmee onze partners zelf services kunnen leveren.”

“Door onderdeel te worden van Colt Technology Services kan ThinkGrid haar doelstelling verwezenlijken om ’s werelds toonaangevende enablementplatform voor cloud-services te worden”, vult ceo Rob Lovell aan, “met uitstekende product- en marktontwikkelingskansen. ThinkGrid verkrijgt toegang tot de 20 state-of-the-art datacenters van Colt, tot uitgebreide R&D- en ondersteuningsresources en wellicht tot alle markten van Colt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content