Colt wint WAN-contract Brussels Airlines

Colt verbindt voortaan 60 locaties van Brussels Airlines via een WAN (wide area network).

Colt verbindt voortaan 60 locaties van Brussels Airlines via een WAN (wide area network).

Brussels Airlines ontving vijf offertes, meerbepaald van Verizon, Colt, BT, Belgacom en Sita, zo bleek eerder dit jaar uit een interview van Data News met Eric Wilmot, cio bij Brussels Airlines. Hij maakte toen gewag van “enorme verschillen tussen de offertes.” Belgacom had het vorige WAN-contract gewonnen.

Het blijkt nu Colt te zijn die de hoofdvogel heeft afgeschoten. “Colt was de eerste provider die een antwoord op al onze vragen bood en die tegelijkertijd met een kosteffectieve oplossing naar voren kwam”, klinkt het in een persbericht. Volgens Wilmot is de ’total cost of ownership’ nu veel lager. “En hun oplossing garandeert connectiviteit op alle continenten en dat is voor ons zeer belangrijk. Vooral op het Afrikaanse continent is dit vaak niet vanzelfsprekend. Het WAN van COLT maakt het mogelijk om 60 locaties, waarvan 30 in Europa, de Verenigde Staten, Israël en Rusland en 30 in Afrika met elkaar te verbinden.”

Colt en Brussels Airlines opteerden voor mpls (multiprotocol label switching). Op het Afrikaanse continent biedt Colt bovendien via partners wimax als alternatieve oplossing aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content