Combell neemt Register over

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Hostingbedrijf Combell heeft de Brusselse registrar Register overgenomen.

Hostingbedrijf Combell heeft de Brusselse registrar Register overgenomen. Het betreft de grootste overname tot op heden voor het team van Jonas Dhaenens. Register beheert meer dan 75.000 domeinnamen voor ruim 25.000 klanten.

Register is één van de drie Icann-accredited registrars die ons land rijk is (samen met bNamed en Netbulk). Het bedrijf draait een omzet van 2,9 miljoen euro, en is actief op meerdere Europese markten, zoals Frankrijk, Zwitserland en Italië. Naast kmo’s doen heel wat grote klanten (BNP Paribas Fortis, UCB, Omega Pharma, …) beroep op de diensten van de registrar voor het beheer van hun domeinnaamportefeuilles. Voorts heeft Register een SaaS-platform uitgebouwd voor het outsourcen van domeinnaambeheer.

De 9 personeelsleden van Register kunnen hun job behouden, en blijven werken vanuit hun kantoor in Brussel. “Ook aan de identiteit van het bedrijf wordt niet geraakt”, zegt Jonas Dhaenens. “Register wordt een ‘onafhankelijke’ speler binnen de holdingstructuur van Combell.” Het exacte cijfer wil de ceo niet vrijgeven, maar het staat vast dat er meerdere miljoenen euro’s met de overname gemoeid zijn.

Overigens heeft Combell met het bovengenoemde Netbulk nog een andere, kleinere Icann-accredited registrar in de portfolio. Dat bedrijfje beheert momenteel ruim 13.000 domeinnamen in ons land. “Met Register er bij baten we met andere woorden 2 van de 3 Belgische Icann-accredited registrars uit”, klinkt het nog.

Solutions

De nieuwe overname kadert alvast in de multi-merkenstrategie die de Combell Holding wat meer in de verf wil zetten. “Combell is bij het grote publiek vooral bekend als hostingbedrijf”, gaat Dhaenens verder. “Met de overname van Register zal dat beeld nog versterkt worden. Maar intussen zijn onze solutions-activiteiten wel al goed voor 60 procent van de omzet. Dat kunnen we niet genoeg benadrukken.”

Combell telt voortaan dan ook 2 grote business units: online services en solutions. De online services omvatten de hostingdiensten voor bedrijven, de solutions afdeling levert hostingdiensten op maat voor bedrijfskritische websites en applicaties. Onder de Combell Holding valt naast Register, Netbulk en Combell zelf, ook nog Easyhost. Easyhost bedient het ‘andere’ segment van de markt via low-budget hostingoplossingen.

De Combell Holding beheert vandaag meer dan 60.000 klanten, 200.000 domeinnamen en 2.500 servers. In 2011 realiseerde de groep een geconsolideerd omzetcijfer van meer dan 14 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content