‘Computer Crime Unit moet cybercriminaliteit bestrijden met verouderd materiaal’

Het materiaal waarmee de Computer Crime Unit (CCU) moet werken, is gebrekkig en laat op technologisch vlak veel te wensen over. Dat schrijft Le Soir.

Volgens de krant Le Soir moet de Computer Crime Unit, een vertakking van de politie die cybercriminaliteit bestrijdt, met verouderd materiaal werken, omdat de algemene inspectie van Financiën het geld blokkeert om het nieuwe materiaal aan te schaffen dat nodig is om zorgvuldig onderzoek te kunnen doen.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet ontkent dat het een budgettair probleem is. “Het is een probleem van management bij de overheidsopdrachten”, zegt ze. De minister verwijst onder meer naar de problemen met de vernieuwing van de licenties van de informaticaprogramma’s. “We moeten de budgetten die we hebben voor 100 procent beheren. En dus moeten we prioritaire keuzes maken”, aldus Milquet.

Ze herinnert er aan dat er een voorstel tot hervorming op tafel ligt. Voorts erkent de minister van Binnenlandse Zaken dat de algemene inspectie van Financiën “veel investeringen voor operationele zaken afwijst”.

Tot slot hekelt Milquet de omslachtigheid van de procedures. (Belga/MI)

Partner Content