ContactOffice richt pijlen op Brazilië

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

ContactOffice staat op het punt om een belangrijk contract af te sluiten met een Braziliaanse onderwijsinstelling. Hierdoor zou het aantal klanten van de Belgische specialist in online kantoorsoftware in één klap kunnen verdubbelen tot 1 miljoen.

ContactOffice staat op het punt om een belangrijk contract af te sluiten met een Braziliaanse onderwijsinstelling. Hierdoor zou het aantal klanten van de Belgische specialist in online kantoorsoftware in één klap kunnen verdubbelen tot 1 miljoen.

“We voelen de crisis nauwelijks”, valt medeoprichter Patrick De Schutter van ContactOffice met de deur in huis wanneer we hem opbellen voor een update. “Sommige bedrijven reageren wel wat terughoudend, maar we krijgen er ook klanten bij die anders nooit getekend zouden hebben. Organisaties die hun Exchange moeten vernieuwen, kiezen nu al gemakkelijker voor onze oplossing.”

ContactOffice is een online collaboration en messaging suite met onder meer mail, SMS en gedeelde kalenders. Het pakket biedt de mogelijkheid om documenten te delen vanop afstand, fora’s en wiki’s te bouwen, en te chatten. In de beste SaaS-traditie wordt de software niet gekocht, maar gehuurd. De specialist in online software telt al meer dan een half miljoen klanten, vooral uit het onderwijs en bij kmo’s.

“De voorbije maanden hebben we een Duitse en een Italiaanse versie gelanceerd, en binnenkort volgt een Portugees equivalent. Met Cendotec hebben we al een kleine klant kunnen binnenhalen in Brazilië, maar we tekenen binnenkort een contract met een universitaire instelling dat ons op termijn tot 500.000 extra gebruikers kan opleveren.” Op dit ogenblik is Frankrijk nog de grootste markt voor het bedrijf, maar de internationale roll out zet zich gestaag door. “Toch zal ons zwaartepunt in België blijven liggen. Omdat we met een SaaS-model opereren, zijn lokale vestigingen immers niet echt vereist. We blijven van hieruit uitbreiden naar het buitenland. Ook naar de VS, waar we al vertegenwoordigers hebben rondlopen.”

Nieuwe tools waarmee ContactOffice kan uitpakken, zijn onder andere een meetingmaker à la Doodle, en het feit dat de suite nu CalDav ondersteunt. CalDav is een standaardprotocol dat de mogelijkheid biedt om met externe agendasoftware te communiceren. “Mac-gebruikers kunnen hun agenda intussen al synchroniseren, en binnenkort kunnen ze dat ook met hun iPhone”, aldus De Schutter.

De introductie van het CalDav-protocol past in de strategie van ContactOffice om te evolueren naar één centrale repository in the cloud, die vanop eender welk toestel raadpleegbaar is. “Daarnaast kunnen gebruikers via de suite ook data ontsluiten die zich op verschillende plaatsen bevindt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content