Cronos eerste Catbird-reseller voor België en Nederland

. © .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Cronos wordt de eerste Catbird-reseller voor België en voor Nederland. Catbird is een Amerikaanse specialist in software defined security voor virtuele it-infrastructuur.

De Belgische integrator Cronos maakt voortaan deel uit van het ‘Catbird Partner Programma’ en gaat Catbird’s beveiligingsoplossing verkopen in België en in Nederland.

“Heel wat organisaties gaan er van uit dat de traditionele perimeterbeveiliging (waarbij beveiligingstechnologieën geplaatst worden tussen het interne netwerk en het internet) voldoende is om ook de gevirtualiseerde it-infrastructuur (zoals een gevirtualiseerd datacenter of een private cloud) te beschermen”, verpakt ceo Jef de Wit van Cronos zijn boodschap.

“Helaas is dat niet het geval. Wanneer bedrijven toepassingen overzetten naar virtuele omgevingen, dan moeten ze tegelijkertijd hun bestaande securitytoepassingen aanvullen met software-gebaseerde beveiligingstechnologie die binnen de virtuele infrastructuur zelf wordt uitgerold.”

De Wit oppert dat Catbird een pionier is in dit domein. De technologie van het bedrijf laat toe om een soort beveiligingslaag rond elke toepassing te definiëren – een techniek die bekend staat in de sector als ‘micro-segmentatie’.

Catbird Insight brengt alle assets in de virtuele omgeving in kaart, groepeert de assets in zones (’trustzones’), en visualiseert het zogenaamde oost-west verkeer tussen deze zones. Catbird Secure laat dan weer toe om voor elke trustzone een flexibele beveiligingspolicy op te stellen die vervolgens automatisch toegepast wordt op de assets in die zone.

Het Catbird-platform zou ook potentiële beveiligingsincidenten detecteren en bijhorende bijsturende acties initiëren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content