De Google Assistent spreekt eindelijk Vlaams, desgewenst als Philippe Geubels

© Google

De virtuele assistent Google Assistent heeft voortaan een Vlaamse stem. Naast een virtuele mannelijke of vrouwelijke Vlaamse stem, kan de gebruiker ook kiezen voor de typerende stem en humor van komiek en tv-maker Philippe Geubels. Dat maakt Google België woensdag bekend.

Gebruikers van de virtuele assistent in Vlaanderen kregen tot dusver een stem met een Nederlandse tongval te horen. Google Assistent schakelt nu over op een mannelijke of vrouwelijke Vlaamse stem. ‘Zo wil Google nog relevanter zijn voor lokale gebruikers van de virtuele assistent. Heel wat Belgen doen vandaag al geregeld beroep op hun Google Assistent via hun telefoon of andere slimme toestellen om van radiozender te veranderen, naar het weer te informeren of de televisie aan te zetten’, aldus het concern.

Er kan ook gekozen worden om een babbeltje te slaan met komiek Philippe Geubels. Door ‘Hey Google, praat met Philippe Geubels’ tot de virtuele assistent te richten, kan een gesprek met de gekende grappenmaker worden opgestart. Zo zal hij zowel ’s morgens, ’s middags en ’s avonds helpen met taken als tanden poetsen, een wandeling maken of samen schaapjes tellen om in slaap te vallen, luidt het.

‘Om het gebruik ervan ook nog net dat tikkeltje aangenamer en vertrouwder te laten klinken, hebben we hard gewerkt om onze Google Assistent Vlaams te leren spreken en het resultaat mag er zijn. Van ‘goesting’ tot ‘appelsiensap’ over ‘frieten’, alle typisch Vlaamse woorden worden vandaag op zijn Vlaams uitgesproken door de Google Assistent’, aldus country directeur Thierry Geerts.

Partner Content