De Lijn-dienstroosters begin 2011 in Google Maps

Twee juridisch-technische obstakels moeten nog worden uitgeklaard.

Twee juridisch-technische obstakels moeten nog worden uitgeklaard.

De Lijn hoopt begin 2011 definitief van start te kunnen gaan met de integratie van zijn dienstroosters in Google maps. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits geantwoord op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Jan Roegiers.

Google biedt openbaar vervoersmaatschappijen wereldwijd al enkele jaren de mogelijkheid hun dienstregeling te laten opnemen in zijn routeplanner Google Maps. Brussel was één van de eerste Europese hoofdsteden die met de MIVB op de kar sprong. Vlaanderen bleef voorlopig echter een blinde vlek, verduidelijkt Roegiers.

Daar zou nu verandering in komen, al moeten twee obstakels eerst nog worden uitgeklaard. Zo onderzoekt Google momenteel een voorstel van De Lijn om de aansprakelijkheid te verdelen, terwijl ook de visualisatie van de reiswegen nog voor een technisch probleem zorgt. Voor dat laatste is De Lijn intussen naar een alternatieve oplossing op zoek, aldus Crevits.

Concreet zullen gebruikers van routeplanner Google Maps voortaan ook het openbaar vervoer als transportmiddel kunnen aangeven, tegenover de beperkte keuze tussen een reisweg te voet of met de wagen nu.

“De routeplanner zal dan het beste traject aangeven, inclusief volledige dienstregeling van De Lijn en eventuele overstappen”, verduidelijkt Roegers, die nog hoopt dat op termijn ook files in de Google-kaart opgenomen zullen worden.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content