De tien meest gelezen artikels van 2010

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het is een publiek geheim dat tekstjes met keywords als Google, Telenet, Belgacom, Facebook, Twitter en all things Apple astronomisch veel pageviews opleveren. Duiken in die stukjes ook namen als Bart De Wever (u niet onbekend), Vincent Van Quickenborne (mocht niet ontbreken als über-Twitteraar) en Didier Bellens (hoeveel mensen werken er weer bij Belgacom?) op, dan kan je bijna automatisch gewagen van een kroniek van aangekondigde topartikels. Wat blijkt nog meer uit onze top tien? Dat de bassist van De Mens ook bij it-minnend België een trouwe schare groupies heeft, en dat geld belangrijk is mijnheer! Als een bedrijf kan besparen door handige hebbedingetjes zoals een GPS uit de voertuigenvloot te weren, dan wordt die boodschap overal opgepikt. Wanneer de downloadlimieten ein-de-lijk geschrapt worden, of wanneer de volumes voor andere abonnees gevoelig worden opgetrokken, dan kunnen onze lezers daar blijkbaar niet genoeg van krijgen. En geef ze eens ongelijk.

Het is een publiek geheim dat tekstjes met keywords als Google, Telenet, Belgacom, Facebook, Twitter en all things Apple astronomisch veel pageviews opleveren. Duiken in die stukjes ook namen als Bart De Wever (u niet onbekend), Vincent Van Quickenborne (mocht niet ontbreken als über-Twitteraar) en Didier Bellens (hoeveel mensen werken er weer bij Belgacom?) op, dan kan je bijna automatisch gewagen van een kroniek van aangekondigde topartikels.

Wat blijkt nog meer uit onze top tien? Dat de bassist van De Mens ook bij it-minnend België een trouwe schare groupies heeft boijvoorbeeld, en dat centen belangrijk zijn. Als een onderneming kan besparen door handige hebbedingetjes zoals een GPS uit de bedrijfsvloot te weren, dan wordt die boodschap overal opgepikt. Wanneer de downloadlimieten ein-de-lijk geschrapt worden, of wanneer de volumes voor andere abonnees gevoelig worden opgetrokken, dan kunnen onze lezers daar blijkbaar niet genoeg van krijgen. En geef ze eens ongelijk.

Toegegeven, het verhaaltje over de Nederlandse IBM’ers is een vreemde eend in de bijt. Al zullen de Belgische werknemers van Big Blue zich allicht verkneukeld hebben over het feit dat zij hun wagen wél mochten behouden, mits het akkoord dat ze zich allemaal met eenzelfde, optie-loos model op de weg zouden begeven, tot het management toe. Enkel de kleur is nog vrij te kiezen. Het is crisis voor iedereen.

We zetten hieronder graag even onze top tien van het voorbije jaar op een rijtje:

1. Van Quickenborne tikt Didier Bellens op de vingers via Twitter 2. Google schiet Bart De Wever te hulp
3. Telenet Fibernet biedt 250 gigabyte downloadvolume 4. Nederlandse IBM’ers moeten auto inleveren
5. Michel De Coster vertrekt bij Belgacom
6. GPS kan bedrijf tienduizenden euro’s kosten
7. iPhone 4 te koop in België
8. Belgacom trekt surfsnelheid en datavolume op
9. Ook Telenet verhoogt internetspecificaties
10. Na usb-taks ook Google-taks?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content