Leen D’hondt (30) is bio-ingenieur van opleiding. Na haar studies in Gent volgde ze een specialisatiejaar in geographical information systems (gis) in Toulouse. Ze begon haar carrière bij Tele Atlas (nu TomTom), werkte voor de Belgische Technische Coöperatie in Tanzania en voor het Wereldvoedselprogramma in Congo. Sinds begin 2012 is Leen aan de slag bij Capgemini als senior consultant. Ze woont met partner Johan in Sint-Stevens-Woluwe.

6.15 Ik sta op en ga lopen. Ik doe dat al jaren, een paar keer per week. Het is mijn zen-moment.

7.30 Ik maak me klaar en ontbijt samen met mijn partner.

8.30 Met de auto naar het station van Diegem. Ik neem er de trein naar Brussel-Noord. Tijdens de spits waag ik me met de auto niet in Brussel. Te veel tijdverlies!

9.00 Ik kom aan bij mijn huidige klant: het Ministerie van Financiën. Capgemini zet er het nieuwe gis op voor het beheer van de geografische kadasterinformatie. We bouwen interne en publieke viewers voor het opzoeken van informatie. We zetten het nieuwe gis op om het kadaster te updaten en te beheren.

9.30 Workshop met de klant. Als functional lead breng ik de behoeften van business en it in kaart. Tijdens wekelijkse workshops behandelen we verschillende onderwerpen. Vandaag bespreken we het businessproces van de pre-kadastralisatie: verkavelingsterreinen in kaart brengen die nog niet zijn verkocht. Ik leid de workshop. Deelnemers zijn landmeters en schatters, it-medewerkers en enkele collega’s van Capgemini. We lichten het huidige proces door, bespreken welke processen het nieuwe systeem zal moeten ondersteunen en welke functionaliteit we daarvoor moeten bouwen.

12.30 Korte lunch met het team in de refter van het ministerie.

13.00 Interne vergadering met collega’s van Capgemini. Ik bespreek de voorbije workshop met onze senior architecten. We bedenken welke oplossingen we kunnen voorstellen. We analyseren ook de mogelijke impact van bepaalde keuzes op het geheel van de oplossing.

15.00 Ik werk de besproken zaken verder uit voor een volgende workshop. Zo komen we stap voor stap tot een duidelijke scope van wat we zullen bouwen.

17.30 Op weg naar huis met de trein. Ik lees wat in Metro.

18.00 Ik werk nog even aan een intern project dat we binnen Capgemini willen lanceren. Het gaat om een mobiele gis-applicatie die we willen uittesten en waarvoor we nog een aantal communicatie-activiteiten op poten moeten zetten.

19.00 Ik bekijk wat persoonlijke e-mails en doe nog wat kleine klusjes in huis.

19.30 Samen met mijn partner maak ik het eten klaar. Ook al hebben we het allebei druk, we proberen zo veel mogelijk samen te eten.

20.30 Naar de salsales in Leuven. De lesgever – een Griek – maakt het verschil!

22.00 Thuis praten we nog wat na met een theetje en chocolaatje, de vaste afsluiters van de dag…

23.30 Tijd voor bed!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content