De zeventig levens van Bull
Zeventig jaar onafgebroken op de Belgische markt: een prestatie die weinig it-bedrijven op hun naam kunnen schrijven.
Zeventig jaar onafgebroken op de Belgische markt: een prestatie die weinig it-bedrijven op hun naam kunnen schrijven.
Al heeft het Bull van vandaag nog weinig gemeen met het bedrijf van weleer. Bull België focust op infrastructuur en diensten, in een verhouding 60/40, en haalde vorig jaar een omzet van 53 miljoen euro, een stijging met 60% ten opzichte van een jaar eerder vooral dank zij de overname van CSB Consulting. Twee derden van die omzet komt uit de overheidssector.
“Wij zijn nog altijd een constructeur en behoren tot de top 3 in Europa,” onderstreept Didier Lamouche, grote baas van de Franse groep. “Wij willen trouwens opnieuw een marktleider worden in computergesteunde simulatie,” met name via de nieuwe supercomputers ‘bullx’ die deze zomer geïntroduceerd werden. Parallelle systemen op basis van bladeservers die perfect kunnen dienen voor een Europese cloud-architectuur, aldus nog Lamouche.
Tijdens de officiële viering werd uitgepakt met ‘Globull’, een kleine module die op de usb-poort van onverschillig werk werkstation past waarmee overal in alle veiligheid kan worden gewerkt. Gedaan met het risico op gegevensverlies en beveiligingsproblemen (dank zij een high security encryptieprocessor). Data en toepassingen kunnen ook probleemloos worden teruggevonden.
Bull België is het op drie na belangrijkste filiaal van de groep en Didier Lamouche hoopt op 200 miljoen euro omzet in 2020. Het experimenteert momenteel met een open source IAM-oplossing (Identity and Access management) voor BNP Paribas Fortis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier