Deel IT-beheer NIBC Direct naar Cegeka

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Nederlandse bank NIBC heeft voor haar internetspaardienst NIBC Direct het beheer van de it-infrastructuur achter de ‘core banking’-applicatie in handen gegeven van het Hasseltse it-dienstenbedrijf Cegeka. Cegeka staat in de Benelux in voor de housing en hosting van de infrastructuur, in een afzonderlijke ruimte in het Cegeka-datacenter, en de continuïteit van de technische omgeving van de core banking-applicatie van NIBC Direct, vertelt ons Paul Cornelisse, directeur van Cegeka Outsourcing. Het gaat om Thaler van Callataÿ & Wouters (recent overgenomen door Sopra). Het technische beheer van de applicatie en de infrastructuur daaronder gebeurde tot voor deze deal binnenshuis bij NIBC. Met de outsourcing naar Cegeka kan de it-dienst van NIBC focussen op zijn kerntaken.

De Nederlandse bank NIBC heeft voor haar internetspaardienst NIBC Direct het beheer van de it-infrastructuur achter de ‘core banking’-applicatie in handen gegeven van het Hasseltse it-dienstenbedrijf Cegeka.

Cegeka staat in de Benelux in voor de housing en hosting van de infrastructuur, in een afzonderlijke ruimte in het Cegeka-datacenter, en de continuïteit van de technische omgeving van de core banking-applicatie van NIBC Direct, vertelt ons Paul Cornelisse, directeur van Cegeka Outsourcing. Het gaat om Thaler van Callataÿ & Wouters (recent overgenomen door Sopra). Het technische beheer van de applicatie en de infrastructuur daaronder gebeurde tot voor deze deal binnenshuis bij NIBC. Met de outsourcing naar Cegeka kan de it-dienst van NIBC focussen op zijn kerntaken.

NIBC gunde het contract voor 3 jaar met een mogelijke verlenging van 2 jaar. Een contractwaarde werd niet meegedeeld, maar is volgens Cegeka ‘significant’. “Wij waren groot genoeg om de gevraagde functionaliteiten te kunnen leveren en toch klein genoeg om dichtbij het NIBC te kunnen staan”, legt Cornelisse uit. “Je merkt dat we bij die ‘Tier 2’ van de financiële sector stilaan beginnen door te breken als it-leverancier, zoals in het recente verleden ook bij Argenta of Delta Lloyd. Deze keer is het ook de eerste keer dat we ook echt het applicatiebeheer mogen doen.”

Cornelisse ziet een verklaring voor dat succes in de investeringen die het bedrijf zich heeft getroost inzake compliancy en security. “En ook de opening van onze gloednieuwe datacenter speelt zeker mee.” Volgens hem zouden er nog minstens 2 grote financiële instellingen in de pipeline zitten in het komende half jaar.

Bij dit project is de grote transitie in België en Nederland nu net achter de rug en gaat de beheerfase, op basis van SLA’s, in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content