Delaware wint grote SAP-deal bij Nationale Loterij

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het contract voor de SAP-ondersteuning bij de Nationale Loterij gaat naar de Kortrijkse SAP-specialist Delaware Consulting. Het bedrijf krijgt daarvoor ruim 7,7 miljoen euro over 4 jaar. Capgemini, Syntigo en SOA People grijpen naast de deal. De Nationale Loterij zocht een partij die kon instaan voor de beschikbaarheid van de SAP-omgeving, het oplossen van incidenten en problemen en het afhandelen van klachten. Ook zou het te selecteren bedrijf een aantal eenvoudige en ook projectmatige wijzigingen moeten doorvoeren aan de SAP-omgeving.

Het contract voor de SAP-ondersteuning bij de Nationale Loterij gaat naar de Kortrijkse SAP-specialist Delaware Consulting. Het bedrijf krijgt daarvoor ruim 7,7 miljoen euro over 4 jaar. Capgemini, Syntigo en SOA People grijpen naast de deal.

De Nationale Loterij zocht een partij die kon instaan voor de beschikbaarheid van de SAP-omgeving, het oplossen van incidenten en problemen en het afhandelen van klachten. Ook zou het te selecteren bedrijf een aantal eenvoudige en ook projectmatige wijzigingen moeten doorvoeren aan de SAP-omgeving.

Het bleek niet zo eenvoudig de juiste partij te vinden. Aanvankelijk werd een overheidsopdracht volgens de gebruikelijke procedure gelanceerd. ” Dat wil zeggen dat de opdracht toegewezen zou worden aan de inschrijver met de meest voordelige regelmatige offerte. Het meest voordelige karakter zou daarbij getoetst worden aan een aantal vooraf bepaalde en gecommuniceerde gunningcriteria”, vertelt woordvoerster Sofie Van Den Bussche van de Nationale Loterij.

Vier kandidaten dienden een offerte in – Capgemini Belgium, Delaware Consulting, SOA People en Syntigo NV – maar bij Nationale Loterij moesten ze vaststellen dat elk van hen een “substantieel onregelmatige” offerte hadden ingediend (lees: afwijkingen of weigeringen van één of meerdere bepalingen van het bestek of van de aannemingsvoorwaarden). Uiteindelijk koos de Nationale Loterij ervoor om over te stappen naar een ‘onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking’ met de 4 inschrijvers. Daarbij kregen ze de kans hun offerte toe te lichten en aan te passen aan de (licht gewijzigde) dienstencatalogus. “Alle inschrijvers zijn tot de laatste fase in de running gebleven en Delaware Consulting heeft finaal de beste offerte ingediend”, klinkt het nog bij de Nationale Loterij.

Delaware krijgt voor zijn diensten jaarlijks ruim 1,7 miljoen euro, gedurende de komende 4 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content