Dell komt met Android-pc op usb-stick

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Dell werkt aan een Android-pc ter grootte van een usb-stick, die op elk toestel met een HDMI-poort kan draaien. Het project draagt de naam Ophelia, en moet het getroebleerde Dell terug op het juiste spoor zetten.

Dell werkt aan een Android-pc ter grootte van een usb-stick, die op elk toestel met een HDMI-poort kan draaien. Het project draagt de naam Ophelia, en moet het getroebleerde Dell terug op het juiste spoor zetten. Ophelia is niet groter dan een duim en werkt op elk scherm of op elke monitor met een HDMI-uitgang. De ‘sleutelhanger-pc’ draait op Android, en eens ingeplugd kunnen gebruikers applicaties downloaden, gamen, films streamen en files opslaan in de cloud.

Het afgewerkte product, dat WiFi en Bluetooth ondersteunt, wordt momenteel getest en zou later op de jaar te koop worden aangeboden voor een prijs die schommelt rond de 100 dollar (75 euro).

Dell hoopt dat Ophelia een interessant en goedkoop alternatief kan worden voor traditionele pc’s, die flink aan populariteit inboeten sinds de komst van smartphones en tablets.

Nu meer en meer data de facto wordt gestockeerd in de cloud en de meeste computertijd sowieso online gespendeerd wordt, gaat Dell er van uit dat een sleutelhanger-pc wel eens zou kunnen aanslaan.

Google De Ophelia zal moeten concurreren met het recent aangekondigde streaming-toestel van Google, de Chromecast (die ook de vorm heeft van een usb-stick). Daarmee is het mogelijk om video, muziek en webpagina’s van een smartphone of een tablet op het televisiescherm te brengen.

De Chromecast zal slechts 35 dollar (27 euro) kosten, maar wordt in eerste instantie enkel gelanceerd in de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content