‘Dell koopt EMC voor 53 miljard dollar’

© REUTERS

De grootste technologiedeal ter wereld is volgens de Financial Times rond. Al mag EMC nog andere kopers ontvangen.

Na geruchten dat Dell EMC wil kopen vorige week zeggen bronnen van de Financial Times dat de deal rond is en mogelijk vandaag al bekend wordt gemaakt. Het bod zou meer dan 53 miljard dollar bedragen, wat neerkomt op 33 dollar per aandeel waarvan 27 dollar cash en de rest in aandelen gebonden aan de waarde van VMware, waarvan EMC tachtig procent bezit.

Als de deal er echt komt dan gaat het over de grootste IT-overname ooit. Meteen wordt Michael Dell zo verantwoordelijk voor de twee grootste vertrekken op de beurs, nadat hij twee jaar geleden het bedrijf Dell terug in privéhanden bracht voor 25 miljard dollar. Well moet Dell zelf eerst nog met de bank gaan praten, want om EMC te kopen moet het ook 40 miljard dollar lenen.

Ander bod welkom

Bij de overname zou wel een interessante clausule zitten volgens Reuters. Die laat EMC toe om zestig dagen lang een beter aanbod te krijgen. Dat moet problemen met Elliott Management vermijden. Deze investeerder dringt er volgens de Financial Times al een tijdje op aan dat EMC zichzelf zou opsplitsen.

Door ook anderen een bod te laten doen op EMC, kan het bedrijf zich indekken tegen claims dat het te goedkoop werd verkocht aan Dell. Al is de kans klein dat het gebeurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content