Dell maakt het kmo’s gemakkelijk

Met het nieuwe gamma pc’s, Vostro, komt Dell met een repliek op de noden van kmo’s. De producten zijn eenvoudiger: te installeren, te gebruiken, te onderhouden, te beveiligen, …

Volgens Dell telt België 250.000 kmo’s die samen werk bieden aan 1,3 miljoen mensen. De pc-fabrikant zegt 13 procent van de pc-markt voor bedrijven van 1 tot 9 werknemers in handen te hebben en 17 procent bij bedrijven van 10 tot 90 mensen.

Toegespitst gammaOm zijn marktaandeel nog te doen groeien heeft Dell een gamma gelanceerd dat zich toespitst op kleine (en middelgrote) bedrijven. 65 procent van die bedrijven schatten dat ict essentieel is om hun verkoop te doen stijgen en om hun service te verbeteren.

In een eerste fase omvat de Vostro-lijn 4 laptops en 2 desktops. De Vostro 1000 (AMD-processor, 15″ scherm, 2 Gb geheugen en harde schijf van 80 Gb) wordt het instapmodel, terwijl de Vostro 1400, 1500 en 1700 een compromis bieden tussen mobiliteit en prestaties (Intel Core 2 Duo-processor, 4Gb geheugen, uitgebreide draadloze mogelijkheden, ‘one touch’-toegang tot agendafuncties, contacten en bestand zonder de hele pc op te starten, enz.).

De desktop-modellen zijn de Vostro 200 Mini Tower en de Vostro 200 Slim Tower. Zij onderscheiden zich door de uitbreidbaarheid, bescherming tegen gegevensverlies, verscheidene voorgeïnstalleerde tools en uitgebreide connectiviteit.

De machines worden geleverd met Windows XP of Vista (waarbij de klassieke ’trialware’ is weggelaten), maar Dell overweegt om ook Linux aan te bieden (zowel op het Vostro-gamma als op de Inspiron-reeks trouwens), zonder daarvoor een datum te noemen. De prijzen starten vanaf 349 euro zonder btw voor de Vostro 1000 en 229 euro zonder btw voor de mini tower of de slim tower.

De hardware voorbijMaar Dell benadrukt het feit dat het niet alleen ‘uitgeklede’ machines levert, maar dat het bedrijf ook een waaier tools en services aanbiedt die de kmo de mogelijkheid bieden om z’n ict te ‘installeren en te vergeten’. Zo worden de machines geleverd met een jaar lang on site garantie, een verzekering tegen beschadiging, een Datasafe Online-oplossing voor beveiligde back-up en opslag die per volume per maand wordt gefactureerd), een verbeterde Get Started-dienst, online opleidingen en verscheidene Self Help-tools (waaronder het Dell Support Center en de Dell Connect 2.0). Dell is ook een partnership met Intel aangegaan om een ondersteuningswebsite te bouwen voor kmo’s. Het bedrijf heeft trouwens specifieke teams gemaakt voor marketing, verkoop en support.

De fabrikant zegt overigens momenteel nog geen enkel model via resellers te willen aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content