Dell sluit partnerschappen met Dropbox, Accenture, Microsoft en Red Hat

De Texaanse computergigant kondigt op zijn eigen event een aantal samenwerkingen aan rond beveiliging, beheer en cloud.

De Texaanse computergigant kondigt op zijn eigen event een aantal samenwerkingen aan rond beveiliging, beheer en cloud.

Met Accenture gaat het bedrijf gedurende vier jaar wereldwijd samenwerken op drie domeinen: cloud, security en application performance. Het gaat daarbij om de portfolio van Dell (infrastructuur, software en services) samen met de capaciteiten van Accenture en Avanade, de joint-venture tussen Accenture en Microsoft.

De alliantie met Microsoft focust op Windows Azure. Dell belooft daarbij een optimale integratie van Microsofts cloudtechnologie doorheen de portfolio van Dell, specifiek met oog voor services, ontwikkeling, beheer en custom applications. Daarnaast is er ondersteuning voor bij hetbouwen, gebruiken en beheren van cloudomgeving met Dell Cloud Consulting & Application Services. Daarbij mikt het bedrijf zowel op bedrijven die nog maar pas met de cloud zijn begonnen als zij die er al langer mee bezig zijn.

Voor het partnerschap met Dropbox gaat Dell Dropbox for Business aanbieden via zijn salesteam en dit wereldwijd. Daarbij biedt Dell zijn Data Protection | Cloud Edition samen met Dropbox for Business. Dell wil zo voor zijn klanten tegemoet komen aan de consumerisatie van IT. “Tegelijk wordt Dropbox standaard meegeleverd op elke Dell-computer” zegt David Schmoock, president Global Sales End User Computing Solutions.

“Dropbox is een van de meest innovatiefste en snelstgroeiende startups en de populairste in zijn soort”, aldus Brett Hansen, executive director end user computing software bij Dell. “Via Dell’s wereldwijd verkoopsteam kunnen Dropbox en Dell bedrijven helpen omgaan met de consumerisatie van IT terwijl de bedrijfsdata beschermd blijft.”

Voor Dropbox kan de deal alvast flink wat klanten opleveren. Enerzijds gebruikers aan de consumentenzijde door standaard Dropbox aan te bieden. Anderzijds op de zakelijke markt via de kanalen van het bedrijf. Vandaag heeft de clouddienst 200 miljoen gebruikers en wordt het door vier miljoen bedrijven gebruikt. Samen goed voor één miljard uploads per dag.

Tot slot is er nog de samenwerking met Red Hat voor OpenStack. Hierbij werken beide bedrijven samen aan een cloudoplossing op basis van OpenStack. Daarbij wordt Dell de eerste om RHEL OpenStack Platform als OEM aan te bieden en gaat de Texaanse computerbouwer een alliantiepartner worden van het Red Hat OpenStack Cloud Infrastructure Partner Network.

Red Hat en Dell werkten al samen, maar beiden dat nu uit waarbij Dell code zal bijdragen aan de OpenStack Community. Ook werken beiden samen aan OpenStack Networking (neutron) voor software defined networking en networking as a service en OpenStack Telemetry (Ceilometer).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content