Dell wil uw clouds vereenvoudigen

Michael Dell op Dell Technologies World 2019 © Dell
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Op de eerste dag van Dell Technologies World in Las Vegas presenteert het bedrijf verschillende zaken met de focus op de vereenvoudiging van IT in multi-cloud omgevingen. Ook kijkt het naar edge-computing en is er een samenwerking met Microsoft.

Dell stelt dat tachtig procent van haar klanten vijf of meer cloudomgevingen gebruiken en 90 procent heeft een platform on site. Daarom wil Dell cloudmigratie versnellen met een consistent gebruiksmodel voor hybride clouds om de complexiteit voor uitrol, het gebruik en het beheer van zulke omgevingen te verminderen.

Het bedrijf wijst daarbij naar een studie van consultant Enterprise Strategy Group die stelt dat 66 procent van de IT-beslissingsnemers denkt dat hun IT de afgelopen twee jaar complexer is geworden.

Clouds combineren

Dell wil dat counteren met een Hybrid Cloud Management Hub waarmee het bedrijf belooft dat de TCO met 47 procent kan dalen ten opzichte van native public clouds. Het product bestaat uit een reeks cloud infrastructuuroplossingen die de implementatie en het beheer van meerdere private clouds moet combineren met behulp van VMware (en diens Cloud Foundation Platform) en infrastructuur van DELL EMC. Ook zijn er verschillende toevoegingen rond beveiliging, life cycle management en gegevensbescherming.

Een tweede aankondiging gaat over een aanbod van VMware Cloud op Dell EMC dat voortaan wordt gecommercialiseerd als Dell Cloud Technologies Data Center-as-a-Service, waardoor het model van een public cloud kan worden toegepast on premise.

Dell verduidelijkt dat het aanbod wordt gebaseerd op basis van verbruik, waarbij de klant zich geen zorgen moet maken over het ‘sanitair’, wat meer ruimte overlaat voor de focus op innovatie en digitale transformatie. Het product zelf is momenteel in bèta en wordt in de tweede helft van het jaar in beperkte mate naar de markt gebracht.

Het komt als een zekere verrassing dat een hardwareleverancier de cloud gaat promoten. Maar ook Dell kan het succes van AWS, Google, Azure, IBM en Oracle moeilijk negeren. De focus ligt bij Dell op de voordelen van de cloud op een infrastructuur die on premise beschikbaar is.

Device management

Verder op de conferentie kondigt Dell haar Unified Workspace voor. Hier ligt de focus op de eindgebruiker. Dell stelt dat IT niet altijd de meest flexibele en innovatieve omgeving aanbiedt voor die eindgebruiker, wat nadelig is voor de productiviteit.

Daarbij zijn veel toepassingen en toestellen in opmars terwijl er nog steeds silo’s zijn en de complexiteit hoog blijft. Dat wil Dell aanpakken met Unified Workspace. Het bedrijf biedt een oplossing voor eindgebruikers om toestellen uit te rollen, beveiligen en beheren vanuit de cloud op basis van Secureworks en VMware. Al gaat het in praktijk om een integratie van verschillende Dell/EMC technologieën zoals Pivotal, RSA en Virtustream.

Microsoft

Dell kondigt op haar conferentie ook een samenwerking met Microsoft aan. Beide bedrijven bieden een native VMware Cloud Foundation cloudinfrastructuur aan op Azure die later dit jaar beschikbaar wordt. Daarnaast kunnen gebruikers van Microsoft 365 en VMware Workspace One Office 365 beheren via een cloudintegratie met Microsoft Intune en Azure Active Directory.

Ook breidt VMware de functionaliteit van Microsoft Windows Virtual Desktop uit met VMware Horizon Cloud op Azure.

“Deze aankondigingen laten zien dat de teams van VMware en Dell Technologies nu nauw samenwerken, al blijft VMware onafhankelijk. ONze klanten willen niet langer een integrator zijn en willen met minder partners samenwerken,” zegt Michael Dell, voorzitter en CEO van Dell technologies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content