Dexia-klanten doelwit van computercriminelen

De bank die de jongste weken het doelwit is geweest van computercriminelen, is Dexia.

De bank die de jongste weken het doelwit is geweest van computercriminelen, is Dexia.

Dat schrijft De Tijd. Een Belgische grootbank was de jongste weken elke twee tot drie dagen het doelwit van computercriminelen. Een tiental bankrekeningen is geplunderd. Die grootbank blijkt nu Dexia te zijn. “Een tiental klanten is inderdaad het doelwit geweest van computercriminelen. Bij elk van de klanten verdween enkele duizenden euro van de rekening. Maar ze zijn ondertussen al terugbetaald”, zegt Dexia-woordvoerster Ulrike Pommée aan De Tijd.

De getroffen cliënten bleken op hun pc malware te hebben staan die meteen een overschrijving maakte als ze via het internet hun rekeningstand bekeken. Via een geveinsde veiligheidstest ontfutselden de criminelen de noodzakelijke informatie.

Het federaal parket en de centrale computereenheid van de federale politie hebben een onderzoek geopend naar de nieuwe cyberaanval. Omdat de malware die de criminelen gebruikten ook de beveiligingssystemen van de andere banken kan treffen, is een waarschuwingsbericht verstuurd.

Het is voorlopig niet bekend of klanten van andere Belgische grootbanken ook het slachtoffer zijn geweest van de aanvallen. Fortis Bank en KBC lieten weten dat er “tot op heden geen incidenten geregistreerd zijn”.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content