Deze door een IBM-supercomputer aangedreven speelgoeddino kan met kinderen communiceren

© CogniToys

CogniToys, een bedrijf dat speelgoedjes maakt die met behulp van de Watson-supercomputer van IBM in natuurlijke taal met kinderen kunnen communiceren, heeft zijn beoogde KickStarter-bedrag in minder dan een dag ruimschoots binnengerijfd.

Doel van het crowdfundingproject Elemental Path was 50.000 dollar op te halen voor de doorontwikkeling van het CogniToys-concept. Na enkele uren stond de teller gisteren (dinsdag) al op 70.000 dollar, inmiddels op ruim 93.000 dollar. De deadline voor het project valt pas binnen 28 dagen.

De initiatiefnemers van CogniToys hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om nieuwe concepten te ontwikkelen met de Watson-supercomputer van IBM. Het startersbedrijfje gebruikt de API’s (application programming interfaces) van Watson, die door IBM beschikbaar gesteld zijn.

Het speelgoed kan, middels de natuurlijke taalverwerking van de Watson-computer, vragen van kinderen begrijpen en ze in verstaanbare taal beantwoorden.

Volgens de KickStarter-pagina kunnen de speelgoedfiguren ‘luisteren, speken en tegelijkertijd zichzelf verbeteren. Ze leren en groeien op samen met uw kind.’

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content