Deze kaart toont hoe actief er de afgelopen 3,5 jaar in uw straat getwitterd werd

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op deze wereldkaart worden miljoenen tweets (met locatieaanduidingen) van de voorbije drieënhalf jaar weergegeven. Volgens de maker (een ex-Androidmedewerker) is het ‘de meest gedetailleerde Twitterkaart ooit’. U kunt zelfs inzoomen tot op straatniveau.

Een softwareontwikkelaar en cartograaf die nog voor Google’s Androidteam heeft gewerkt, heeft een interactieve kaart gemaakt waarop miljoenen tweets van de afgelopen drieënhalf jaar weergegeven wordt. U kunt zelf inzoomen tot op straatniveau.

Sinds 2011 traceerde softwareontwikkelaar Eric Fischer (ex-Google, nu Mapbox) elke dag 10 miljoen tweets mét een geotag, of 120 per seconde. In totaal traceerde hij er 6,3 miljard (6.341.973.478 om precies te zijn).

Daar filterde hij de dubbels en de ‘bijna-dubbels’ (verstuurd vanop ongeveer dezelfde locatie) uit, om uiteindelijk negen procent van die 6,3 miljard tweets over te houden en ze als groene stipjes op een interactieve kaart te plaatsen.

Hoe meer stipjes op een plaats, hoe groter de Twitter-activiteit daar is. Je kunt in- en uitzoomen op de kaart, en wel zo gedetailleerd dat je kunt zien hoe actief er de voorbije drieënhalf jaar ongeveer getwitterd werd in jouw straat. Gewoon even de naam van je woonplaats ingeven in zoekbalk…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content