Deze virtual reality-attractie laat je het vijftiende eeuwse Brugge beleven

© .

In april en mei kunnen bezoekers van het Historium-museum in Brugge een tochtje maken door het vijftiende eeuwse Brugge via virtual reality-technologie.

Het Historium in Brugge heeft een ‘Virtual Reality Laboratorium’ op poten gezet. Een Belgische primeur, schrijft ZDNet.

De bezoekers van het museum kunnen zich in een speciale booth – er zijn er vijf in totaal – laten onderdompelen in het Brugge van de vijftiende eeuw.

Beelden, geluiden en trillingen

Tijdens een tien minuten durende virtuele tijdreis kan je door een VR-bril in 360 graden rondom jou kijken, beschrijft ZDNet. Je krijgt onder meer historische gebouwen te zien. Ook kan je boven de daken vliegen en een boottochtje maken, waarbij trillingen aan het zitvlak de beleving moeten vergroten. Door een koptelefoon krijg je audiocommentaar meegeleverd.

Deze virtual reality-attractie laat je het vijftiende eeuwse Brugge beleven
© .

Hardware van Oculus Rift, software uit Temse

Het museum haalde voor zijn VR-attractie vijf Oculus Rift-brillen in huis, en deed een beroep op software van het digitale mediabedrijf Sevenedge uit Temse om het Brugge van de vijftiende eeuw te reconstrueren.

Er werkten ook drie historici aan het project mee, die moesten waken over de geschiedkundige correctheid van bijvoorbeeld de computergestuurde beelden. Er werd onder meer ook gebruik gemaakt van de historische kaart van Marcus Gerardus uit 1562.

Proefproject in april en mei

Het gaat voorlopig nog om een proefproject, in een apart gebouw van het Historium. Het dient ter aanvulling op de interactieve elementen die het museum al langer aanbiedt, maar kan mits een positief resultaat ooit in de vaste collectie terechtkomen.

De VR-attractie is in april en mei uit te testen. Op voorhand reserveren is aangewezen.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content