Dieven zullen uw iPhone5S niet met afgehakte vinger kunnen openen

© Thinkstock

De vingerafdruksensor van de iPhone 5S zal niet kunnen geopend worden met een afgehakte of valse vinger.

Vorige generaties vingerafdruksloten waren ergerlijk, zo schrijft citeworld.com. Nelly Porter, hoofd veiligheid bij Windows, noemt ze ‘niet intuïtief: ‘Je moet met je vinger op exact de juiste plaats wrijven, niet te snel en niet te traag, niet teveel naar links of rechts. Dan moet je als gebruiker voor de technologie werken, terwijl het omgekeerd moet zijn.’

De nieuwe sensoren die in de iPhone 5S zullen zitten, zullen dat probleem niet hebben. U zal gewoon uw vinger tegen de sensor moeten duwen. Een andere verbetering is dat deze sensors de informatie niet zullen halen uit de bovenste, dode, huidlaag van uw vinger. Via een RF-signaal gaat de sensor de informatie halen uit de levende huidlaag onder die eerste. De sensor zal dus enkel werken met een levende vinger, niet met een die van het lichaam gehaald is, of een valse.

Vingerafdruksensor werkt niet voor iedereen

Citeworld.com zegt nog dat de vingerafdruksensor om smartphones te openen en betalingen mee uit te voeren niet voor iedereen werkt. Gitaristen, chef-koks en mensen die in de chemie werken zullen bijvoorbeeld problemen krijgen, aangezien hun vingertoppen beschadigd raken tijdens hun werk. Daarenboven heeft 10 procent van de mensen geen waarneembare vingerafdrukken. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content