Digital for Youth verdeelde al 25.000 laptops aan scholen en jongeren

© Digital for Youth
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op vijf jaar tijd wist vzw Digital for Youth 25.000 laptops te leveren aan scholen en jongerenorganisaties.

Digital for Youth, opgericht in 2019 door DNS Belgium en Close the Gap, heeft als missie om alle jongeren toegang te geven tot de digitale wereld door laptops te verdelen. Het gaat dan om toestellen die via partners en donateurs – waaronder veel banken, verzekeraars en overheden – tot bij de vzw geraken. Wat nog bruikbaar is, wordt opgeknapt (refurbishment, nvdr). Wat niet meer bruikbaar is wordt gerecycleerd. De meest kwalitatieve laptops worden via de Koning Boudewijnstichting geleverd aan jongerenorganisaties die de digitale vaardigheden van Belgische jongeren bevorderen.

‘Tienduizenden kinderen en jongeren geholpen’

Tijdens een jubileumevent om het vijfjarig bestaan te vieren, maakte Hans De Backer, general manager Digital for Youth, bekend dat de organisatie ondertussen al 25.000 laptops kon uitdelen aan kinderen en jongeren die deze het meest nodig hebben. ‘We zijn fier op deze mijlpaal, die we enkel konden bereiken dankzij onze nauwe samenwerking met meer dan 300 donateurs enerzijds en meer dan 350 jongerenorganisaties en scholen anderzijds. Een UCLL-enquête berekende dat we gemiddeld 6,5 jongeren bereiken per laptopdonatie. Dat betekent dat we tienduizenden kinderen en jongeren konden helpen om hun weg te zoeken in onze digitale wereld en zo stappen te zetten richting arbeidsmarkt en/of ondernemerschap’, aldus Hans De Backer.

Overigens is er nog steeds nood aan organisaties die de digitale inclusie bevorderen. Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt dat 40% van de Belgen digitaal kwetsbaar is. Bij personen met een lage opleiding stijgt dit zelfs tot 68%.

Wil jouw bedrijf ook afgeschreven IT-materiaal doneren?

Digital for Youth komt afgeschreven IT-materiaal gratis ophalen. Het gaat dan trouwens niet alleen om laptops maar ook om bijvoorbeeld desktops en schermen. Een mailtje naar laptops@digitalforyouth.be is een ideaal startpunt. De toestellen komen dan uiteindelijk bij de jongerenorganisaties terecht die er nood aan hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content