Dimension Data wint omvangrijk raamcontract bij Smals

. © DD
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ict-dienstenleverancier Dimension Data mag de komende twee jaar ict-apparatuur en -diensten leveren aan Smals. Het gaat om vrijwel de volledige catalogus van Cisco-netwerkoplossingen.

Smals – de vzw die e-governmentprogramma’s voor de sectoren van de sociale zekerheid en van de gezondheidszorg ondersteunt en begeleidt – heeft een nieuw raamcontract gegund aan Dimension Data. Smals wil via het raamcontract schaalvoordeel creëren bij overheidsdiensten die hardware en services willen aankopen. Maar DiData zal ook de nodige diensten leveren om de netwerken te onderhouden, aangevuld met consultancyopdrachten. De waarde van het raamcontract – dat een looptijd heeft van twee jaar, onderhoud op drie jaar – wordt geschat op zo’n miljoen euro.

Voor Pierre Dumont, general manager van Dimension Data, past het contract in het realiseren van de digitale agenda voor ons land: “Door het bundelen van ict-aankopen in een opdrachtencentrale ligt voor ons de contractwaarde hoger. We krijgen minder gunningsdossiers te verwerken voor hetzelfde aankoopvolume. Een samenwerkingsstructuur zoals Smals draagt bij tot administratieve vereenvoudiging voor de private sector en voor de overheid.”

De specifieke keuze voor Cisco-materiaal is ingegeven door de noodzaak om compatibiliteit met de bestaande infrastructuur te garanderen, verduidelijkt Stefan Vanhoof, managing director klanten & resources bij Smals. “Maar ook homogeniteit, efficiëntie, productiviteit, onderhoudsgaranties en gekwalificeerd technisch personeel spelen mee”, aldus Vanhoof.

Dat Dimension Data het contract binnenhaalde, heeft enerzijds met de prijs en technische expertise te maken, maar ook omdat het aan specifieke eisen van de overheid tegemoet komt. Kritische hardware moet bijvoorbeeld binnen maximaal vier uur opnieuw ‘up & running’ zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content